Zbog duže neaktivnosti foruma molim sve članove koji su zaboravili podatke za logiranje da ne prave nove profile nego da kontaktiraju admina kako biste dobili nove podatke i tako nastavili aktivnosti sa postojećim profilima. Na dnu stranice kliknite na kontakt.

OpenRails

Odgovori
Avatar

Autor/ica teme
RSvlado
Administrator/ica
Postovi: 1531
Pridružen/a: 12. 05. 2009. (00:00)
Lokacija: Godinjak
Ima zahvala: 1 put
Pohvaljen: 0
Starost: 54
Kontakt:
Status: Offline

OpenRails

Post Postao/la RSvlado » 12. 08. 2011. (15:57)

Službena stranica je ovdje, a radi se o simulatoru koji se oslanja na MSTS. Koliko sam uspio vidjeti morate imati instaliran MSTS da biste mogli igrati OpenRails. Također, po onome što sam vidio, izgleda bolje nego MSTS, a koristi se isti vozni park iz MSTS-a.


slika

Avatar

Navcom
Član se uhodava
Postovi: 78
Pridružen/a: 24. 10. 2011. (07:44)
Lokacija: Pula
Ima zahvala: 0
Pohvaljen: 0
Starost: 54
Status: Offline

Re: OpenRails

Post Postao/la Navcom » 22. 06. 2015. (20:21)

Točnije NE mora biti MSTS instaliran ali trebaju rute i vozni park jer ORTS (Open Rails Train Simulator) ima samo osnovni program simulatora bez ruta i voznog parka. Točno je da je u osnovi baziran na MSTS /rute i vozni park) ali je poboljšan tako da ima bolju grafiku, podržava kvalitetniji zvuk, podržava 3D cabview, ima realniji dim iz ispuha (diesel i parne lokomotive), podržava Super Elevation (naginjanje vlaka u zavoju), broj poligona po modelu je podignut do 100 000 poligona-našao sam španjolski 440 Delta koji ima preko 76.000 poligona i za razliku od MSTS-a koji je podržavao samo dva ispuha na diesel lokomotivama ORTS podržava više pa tako jedna američka lokomotiva koja ima 8 ispuha vidi se dim iz svakog posebno. S obzirom na sve rečeno ORTS bi mogao biti ono što je Microsoft najavljivao za MSTS 2, a, uz to je i besplatan. Naravno još ga razvijaju pa ima svojih nedostataka (a, koji simulator ih nema) ali pomalo se već mogu naći modeli i rute posebno rađeni za ORTS. Ipak iako modeli i rute za MSTS rade u ORTS-u modeli i rute rađeni baš za ORTS ne funkcioniraju u MSTS-u. Ako dečki koji rade ORTS ovako nastave simulator bi mogao prestići i RW jer već sada ima neke mu je blizu po nekim stvarima (grafika, naginjanje vlakova, 3d cabview, realni dim i slično). Ujedno ORTS podržava dds teksture pa tako može koristiti i ace i dds teksture (naravno sa dds teksturama su i rute i modeli ljepši i realniji). Na YoTube se može naći dosta videa snimljenih u ORTS-u i da ne zaboravim, ORTS podržava multiplayer pa tako par igrača može voziti istu rutu i susretati se na ruti (uvjet je jedino da imate iste lokomotive, vagone i vlakove da bi vidjeli vlak drugog igrača na prugi koji se mimoilazi sa vama), jer ako na primjer netko vozi TGV Thalys, a, vi ga nemate u svom ORTS-u nećete vidjeti njegov vlak dok prolazi kraj vas.

Odgovori